منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المواضيع الأخيرة

اسهل كيكه اسفنجيه عن تجربه والله ومضمونه جدااااااا

صفحة 1 من اصل 4 1, 2, 3, 4  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

avatar
hoba mohamed
اميره خياليه
اميره خياليه
رقم عضويتك : 8504
عدد المساهمات : 822
الاوسمه :
العمل/الترفيه : النت/التطريز/الطبخ/القراءه

مُساهمةhoba mohamed

ازيكوا يا احلى بنوتات وحشتونى اوى اوى
انا جيبالكوا طريقه كيكه اسفنجيه سهله اوى ومضمونه عن تجربتى الشخصيه هى كانت اول مره ليا اعملها بعد بحثى فى المنتديات ومع نصايح ماما طلعت ما شاء الله جميله جدا وزى اللى فى محلات الحلويات انا هقولكوا ع الطريقه والمقادير بس تمشوا عليها بالظبط ومش تفوتوا اى خطوه او تنسوا حاجه

اولا المقادير

1/ كوب دقيق ( ولو عاوزبنها بالشيكولاته يبقى كوب الا ربع دقيق وربع كوب كاكاو ساده

2/ ربع كوب نشا

3/ معلقه ونص اكل ممسوحه بيكنج بودر

4/ معلقه شاى فانيليا

6/ بيضات

7/ كوب الا ربع سكر ناعم

8/ نص فنجان قهوه صغير جدا ميه دافيه

ملحوظه ( الكوب ايه الى هنكيل بيها المكونات تبقى نفسها لكل المقادير


الطريقه


(قبل اى خطوه نشغل الفرن ع درجه متوسطه 180 ونسيبه يسخن )
1/ نجيب الدقيق مع النشا مع البيكنج بودر ونقلبهم كويس مع بعض وننخلهم ونسيبهم ع جنب
2/نجيب طبق غويط ونحط فيه البيض وعليه الفانيليا ونضربهم دقيقتين بالمضرب الكهربائى لحد ما تعمل رغاوى نحط السكر كله ونفضل نضرب بالمضرب باستمرار وشويه كده ونضيف نص فنجان الميه الدافيه ونضرب باستمرار بقى حوالى نص ساعه فى اتجاه واحد عشان الهوا ميخرجش منها ولحد ما يبقى الخليط زى الكريمه بالظبط وعلت اوى بتبقى 3 اضعاف حجم البيض وعشان تتاكدوا انها بقت تمام اختبروها ترفعوا اسلاك المضرب عن الخليط هينزل منها الخليط عامل خط واحد وتقيل مش خفيف
3/ نضيف الدقيق شويه بشويه صغيرين يعنى ع خمس مرات كده وببطء شديد ونقلب بمعلقه خشب او بلاستيك الخليط فى اتجاه المضرب عشان مش نخرج الهوا اوعوا تقلبوها بالمضرب بمعلقه خشب او بلاستيك انا بأكد اهو

4/ نجيب صينيه حجمها مناسب للخليط متبقاش كبيره ولا صغيره يعنى هقولكوا الصنيه الى عملت فيها المقادير دى انا قيستها عشان تبقى المعلومه صح قطرها 25 سم وارتفاعها 7 سم وكانت تمام اوى ومظبوطه
5/ ندخلها الفرن ومش نيجى جمب الفرن خالص ولا نفتحه ولا نهزه لمده 40 دقيقه وبعدها نشوفها لو نضجت خالص نطفى الفرن ونسيها فيه ربع ساعه لحد ما تهدى مش نخرجها ع طول عشان الهوا البارد فجاه بيهبطها من النص وبتبوظ

6/ تتساب لحد ما تبرد خالص وندخلها التلاجه ونزينها تانى يوم لاما لو مستعجلين نسيبها 3 ساعات فى التلاجه

صفحة 1 من اصل 4 1, 2, 3, 4  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

اسهل كيكه اسفنجيه عن تجربه والله ومضمونه جدااااااا :: تعاليق

avatar
hoba mohamed
اميره خياليه
اميره خياليه
رقم عضويتك : 8504
عدد المساهمات : 822
الاوسمه :
العمل/الترفيه : النت/التطريز/الطبخ/القراءه

مُساهمة في 20.02.11 21:49 من طرف hoba mohamed

avatar
كليوباترا
ملكه المنتدى
ملكه المنتدى
رقم عضويتك : 1
عدد المساهمات : 71024
الاوسمه :
العمل/الترفيه : طبيبه اسنان

مُساهمة في 20.02.11 22:03 من طرف كليوباترا

وحشتينا يا قمر تسلم ايديكى
avatar
a.l.y.a.a
اميره برونزيه
اميره برونزيه
رقم عضويتك : 10196
عدد المساهمات : 1078
الاوسمه :

مُساهمة في 20.02.11 22:22 من طرف a.l.y.a.a

جامده جداااااا
تسلم ايدك
بس هو انتى استخدمتى النشا ليه ؟
silverflower
اميره جديده
اميره جديده
رقم عضويتك : 8227
عدد المساهمات : 32
الاوسمه :

مُساهمة في 20.02.11 23:06 من طرف silverflower

معلش ياجميل .. هو كم بيضة مستخدمة؟؟
بصى الارقام اللى انتى حاطاها فى المقادير بتلخبط ,.. هى دى ارقام الخطوات ولا اعداد للمقادير
يعنى كم معلقة بيكنج وفانيليا وكدا ؟؟ معلش هنتعبك

وبارك الله فيك يارب على مجهودك ونصايح ماما ربنا يخليهالك ياجمي
ل Smile

صفحة 1 من اصل 4 1, 2, 3, 4  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة

للمشاركة انت بحاجه الى تسجيل الدخول او التسجيل

يجب ان تعرف نفسك بتسجيل الدخول او بالاشتراك معنا للمشاركة

التسجيل

انضم الينا لن يستغرق منك الا ثوانى معدودة!


أنشئ حساب جديد

تسجيل الدخول

ليس لديك عضويه ؟ بضع ثوانى فقط لتسجيل حساب


تسجيل الدخول

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى