منتدى وصفات كليوباترا
بسم الله الرحمن الرحيم
عزيزتى الزائرة يرجى التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضوه معنا
أو التسجيل لو لم تكونى عضوه و ترغبى الانضمام لأسرة منتدى وصفات كليوباترا


سنتشرف بتسجيلك
شكراً
أدارة المنتدى
المواضيع الأخيرة
» (مصنع يونيفورم بالقاهرة)افضل شركة لتصنيع ارواب التخرج والاوشحهUniforms factory in Cairo
اليوم في 17:32 من طرف joka.jaky

» شركه ديكور داخلي (شركه عقاري للتشطيبات والديكور)
اليوم في 17:29 من طرف nesmaaa

» شركة الاميرة تصنيع جميع انواع اليونيفورم_يونيفورم مصانع_مستتشفيات_أمن_فنادق
اليوم في 17:11 من طرف joka.jaky

» شركة يونيفورم بمصر_ موديلات لارواب التخرج والكاباتUniforms Company in Egypt
اليوم في 16:08 من طرف joka.jaky

» أكرم لليونيفورم مستشفيات_فنادق_مصانع_مدارس_مطاعم_أمن_و ارواب التخرج01200561116
اليوم في 15:19 من طرف joka.jaky

» مصنع السلام للملابس الجاهزة واليونيفورم(تصنيع لحساب الغير)Uniforms factory in Egypt
اليوم في 14:54 من طرف joka.jaky

» معرض مطابخ فى مصر - معرض مطابخ فى القاهرة ( للاتصال 01207565655
اليوم في 14:32 من طرف randanagwa

» شركة ديكور ( عقاري للاسكان 01020115119)
اليوم في 14:12 من طرف lolomagdy

» شركة مطابخ خشب - مطابخ اكريليك – مطابخ ارو ( للاتصال 01013843894
اليوم في 12:20 من طرف randanagwa

» مطابخ اكريليك - شركات مطابخ خشب - شركات مطابخ بولى لاك ( شركة بلت ان 22759390 – 01211445057)
اليوم في 10:35 من طرف minamrmr

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 33 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 33 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 1001 بتاريخ 24.03.13 0:13

طريقة عمل الفراخ من كل مطابخ العالم

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

19022011

مُساهمة 

default طريقة عمل الفراخ من كل مطابخ العالم




الفراخ على الطريقة الإيطالية
المقادير:


  • 8 قطع أوراك فراخ

  • بصلة متوسطة مقطعة شرائح

  • ثمرة فلفل أحمر مقطعة شرائح

  • ملعقة كبيرة زعتر فريش

  • 1/ 2 كيلو طماطم مقطّعة

  • 1/ 2 كوب شوربة فراخ

  • 1/ 2 كوب زيتون أسود

  • عصير برتقالة صغيرة

  • بشر برتقالة صغيرة

  • 2 فص ثوم مفرومين

  • ملح وفلفل أسود

  • 2 ملعقة زيت

الطريقة:
1- أول حاجة شوّحي الفراخ من غير زيت على جريل أو طاسة تيفال علشان الفراخ ماتلزقش فيها.

2- قلّبي الفراخ على الجانبين لحد ما لونها يبقى ذهبي، وبعدين حطّيها في صينية أو قالب زجاجي.

3- حطّي زيت في الطاسة مكان الفراخ وشوّحي فيه البصل والثوم والفلفل الأحمر لمدة 3 : 4 دقائق وبعدين حطّيهم في القالب مع الفراخ.

4- بعد كده ضيفي عليهم بشر البرتقال والعصير وشوربة الفراخ والطماطم وقلّبيهم وحطّيهم على النار.

5- سيبى القالب على النار لحد ما الخليط يغلي وبعدين غطيه وسيبيه على نار هادية لمدة ساعة وقلبيه من وقت للتانى.

6- بعد كده ضيفي الزعتر المفروم والزيتون والملح والفلفل الأسود، وعند التقديم زيّنيه الطبق ببشر البرتقال.. وبالهنا والشفا.

*******************



الفراخ على الطريقة اليابانية
المقادير:

  • 12 قطعة أوراك فراخ
  • 3/ 4 كوب خل بلسميك
  • 3 3/ 4 ملعقة كبيرة سكر
  • 1/ 2 كوب صويا صوص
  • 1 1/2 كوب ميه
  • 1 1/ 2 فص ثوم
  • 1 1/ 2 فلفل حار


الطريقة:
1- حطّي كل المكونات ما عدا الفراخ في حلة على نار عالية وسيبيهم لحد ما يغلوا.

2- قللي درجة الحرارة لمدة 20 دقيقة، وسيبي الخليط يتسوي على نار هادية، مع مراعاة إنك تشيلي أي ترسبات ممكن تظهر على السطح، بعد كده زودي النار وحطي الأوراك في الصوص واطبخيها لحد ما السائل يبقى لزج.

3- رصّي الأوراك في طبق التقديم وصبي عليهم الصوص بعد ما تصفيه من بواقي الثوم والفلفل.. وبالهنا والشفا.
*******************




فراخ بالزبدة على الطريقة الهندية
المقادير:

  • 1/ 2 كيلو فراخ مخلية
  • ورق لاورا
  • ملعقة نشا
  • بصلة مفرومة
  • 1/ 4 كوب زبادي
  • 1/ 2 كوب كريمة
  • 1/ 4 ملعقة شطة
  • ملح وفلفل أسود
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة
  • 2 ملعقة كبيرة زيت
  • كوب صلصة طماطم
  • ملعقة صغيرة كمون
  • ملعقة صغيرة بابريكا
  • 1/ 2 ملعقة زنجبيل مفروم
  • 2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
  • 1/ 2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم


الطريقة:
1- حطّي شوية زيت في طاسة كبيرة، وشوّحي فيها البصل لحد ما يذبل ويبقى لونه شفاف.

2- بعد كده حطّي الزبدة، وعصير الليمون، والثوم والزنجبيل المفرومين، والبابريكا، والكمون، وورق اللاورا، وقلّبيهم شوية على النار.

3- بعد كده حطّي صلصة الطماطم وقلّبي الخليط وسيبيه على النار لمدة 2 : 3 دقائق وبعدين حطّي الكريمة والزبادي وقلّبيهم كويس أوي.

4- قلّلي النار وسيبي الصوص على نار هادية لمدة 10 دقائق، وتبّليه بالملح والفلفل الأسود والشطة وبعدين ارفعيه من على النار.

5- بعد كده هاتي طاسة وسخّني فيها شوية زيت، وقطّعي الفراخ قطع صغيرة وشوّحيها في الزيت شوية لحد ما لونها يبقى ذهبي، وبعد كده قلّلي النار وبعدين تبّلي الفراخ بالملح والفلفل والشطة.

6- بعد كدة خدي 1/ 3 كوب من الصوص اللي جهزتيه، وحطّيه على الفراخ وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق لحد ما كميته تقل شوية، وبعد كده صبّي باقي الصوص على الفراخ.

7- اخلطى ملعقة النشا مع ميه وقلّبيهم كويس وحطّيهم على الفراخ، وسيبيهم على النار لمدة 5 : 10 دقائق أو لحد ما الصوص يبقى سميك.. وبالهنا والشفا.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُشاطرة هذه المقالة على: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

طريقة عمل الفراخ من كل مطابخ العالم :: تعاليق

مُساهمة في 19.02.11 17:42 من طرف emy ghanem

ياعينى ياعينى ايوة كدة هو ده الشغل انا اصلا بحب الفراخ جداااااااااااااااااااااااااااا هجرب الطرق دى واقولك ياقمر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 20.02.11 0:25 من طرف كليوباترا

طرق حلوه اوى تسلم ايديكى يا ساره

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 20.02.11 8:48 من طرف sara love mido

تسلمولي يا رب

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

مُساهمة في 20.02.11 14:33 من طرف queennana83

الطرق سهلة اوي تسلم ايديك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى